Economie / Duurzaamheid / Agrifood

Taskforce Toekomstbestendige Stallen

Innoveren en verbinden

Taskforce Toekomstbestendige Stallen

De Nederlandse veehouderij staat al geruime tijd onder druk en een transitie naar een duurzamere veehouderij staat steeds prominenter op de agenda. In de Taskforce Toekomstbestendige Stallen werken FMEZLTO, VNO-NCW Brabant Zeeland, BAJK, de HAS Hogeschool, en Provincie Noord-Brabant samen om innovaties voor duurzame stalsystemen aan te jagen en te ondersteunen. Met haar oprichting in maart 2018 kwam een netwerk van enkele duizenden bedrijven en instellingen (met meer of minder affiniteit tot de veehouderij) in beeld. 

Het doel: de optimale en versnelde toepassing van innovatie op het boerenerf t.b.v. een transitie naar een in alle opzichte duurzamere Nederlandse veehouderij; diervriendelijker, milieuvriendelijker, opgevingsgerichter en financieel zelfredzaam.

Imiddels heeft de Taskforce haar meerwaarde aangetoond. Het samenwerkingsverband staat en fungeert als een neutraal en deskundig koppelpunt voor innovatie in de veehouderij. Er is meer beweging in het innovatielandschap en dit geeft aanknopingspunten voor nieuwe ideeën, toepassingsgebieden en de anticipatie van volgende kansen en knelpunten. 

FME is voorzitter van de Taskforce en huurt WE-cpv in om de samenwerking vorm te geven en het projectteam te leiden. Onderwijl heeft de Taskforce haar derde vervolg gekregen, dit keer met meer nadruk op de implementatie van innovatie op het erf van de veehouder. 

 

Voor meer informatie, neem contact op met Xander Pieterse (Xander.Pieterse@we-cpv.nl). 

Terug naar overzicht

Taskforce Toekomstbestendige Stallen