Smart Industry / Economy

TechValley

maakindustrie versterken

TechValley

Holland boven Amsterdam kent een groot aantal innovatieve machinebouwers. Of het nu gaat om high-tech wielbouwmachines, robots of machines voor de verwerking van zaden of fruit: deze bedrijven, die bekend staan als de ‘Technospitsen’ behoren wereldwijd tot de top in hun nichemarkten. TechValley heeft tot doel het productief verbinden van kennis, uitdagingen, mensen, bedrijven en kennis-/onderwijsinstellingen voor een aantrekkelijke en toekomstbestendige maakindustrie in Noord-Holland. Voor deze bedrijven is ‘Smart Industry’ de normaalste zaak van de wereld maar ook zij realiseren zich: ‘samen staan we sterker’. Door van elkaar te leren en samen nieuwe ideeën te ontwikkelen creëren ze een innovatief ecosysteem van maakbedrijven dat zich klaar maakt voor de toekomst. 

TechValley zet in op het duurzaam versterken van clustervorming tussen de maakbedrijven in Noord-Holland door in te zetten op de samenwerking met kennisinstellingen, slim en duurzaam innovatie en een aantrekkelijke arbeidsmarkt voor hoogwaardig technisch personeel. De samenwerking tussen FME, Metaalunie, InHolland, VU en TU Delft Technospitsen en Ontwikkelbedrijf Noord-Holland Noord biedt de basis om te innoveren op het niveau van producten, programmatuur, processen en diensten waardoor clustervorming tussen maakbedrijven wordt versterkt. InHolland (Techniek, Ontwerpen en Informatica), VU (data science) en TU Delft (fijnmechanica) ontwikkelen en leveren kennis op het gebied van robotica, vision, data, en predictive maintenance. De bedrijven in TechValley richten zich op drie soorten marktkansen:

 

  1. Gebruik van nieuwe technologiee╠łn als robotica, vision, ICT, processimulatie, en data om de eigen productieprocessen slimmer te maken, zodat in de keten efficie╠łnter kan worden samengewerkt en in de toekomst beter kan worden ingespeeld op kansen en eisen van klanten;
  2. Ontwikkeling van nieuwe producten om klanten ook in de toekomst te kunnen bedienen en nieuwe markten te veroveren;
  3. Zichtbare clusterontwikkeling en samenwerking zodat (technisch) personeel voor de regio behouden blijft en zich kan blijven ontwikkelen en nieuw technisch talent wordt aangetrokken.

Terug naar het overzicht

TechValley